Dodatki na bloga
Dodatki na bloga
[ zobacz księgę | dopisz do księgi ]
Blog > Komentarze do wpisu
Ananasek

 

 

(zrodlo " 103 Ciasta siostry Anastazji")
slowa Autorki:

Ciasto idealne, jak wyglada tak smakuje, bardzo ladny wysoki biszkopt.


Upiec jasny biszkopt:
6 jaj
1 szkl cukru
1 szkl maki
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
1 Bialka ubic na sztywno, dodac cukier i zoltka(ubite razem uprzednio*).
2 Dodac make zmieszana z proszkiem i lekko wymieszac.
3 Wylac na forme do pieczenia.
4. Piec w temp. 160-180 C okolo 30- 40 minut.

Masa budyniowa:
1. Z 1 puszki ananasow odlac sok.
2. Na soku ugotowac budyn smietankowy lub waniliowy.
3. Owoce ananasa pokroic w kostke, polaczyc z budyniem i przestudzic.

1 puszka ananasow 1 budyn


Piana:
1 Bialka ubic z cukrem.
2. Dodac kokos i lekko wymieszac.
1/2 szkl bialek
1/2 szkl cukru
15 dag wiorek kokosowych

Przelozenie placka:
Biszkopt - masa budyniowa - piana.

Zapiec w goracym piekarniku na zloty kolor przy 180 C.

* uwagi wlasne

ps. Mam kilka zastrzezen do przepisu, nie wszystko jest opowiedziane dokladnie( wole dokladnie:)), wiec musialam kilka rzeczy robic na intuicje. Mam na mysli tu osoby dopiero probujace cos upiec, jezeli nie ma szczegolow, zrobic dobrze cokolwiek jest trudno.

 

piątek, 27 listopada 2009, beata_1309

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: